28. Olağan Genel Kurul Sonuçları

November 13, 2017

Sendikamız 28.Olağan Genel Kurulu, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Başkan Ali Kemal Tatlıbal açık farkla yeniden Genel Başkanımız seçildi.

Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı sonuçlara göre; Ali Kemal Tatlıbal’ın listesi 174 oy, İskender Çarkçı liderliğindeki liste ise 81 oy alırken, 3 geçersiz oy kullanıldı.

Atilay Ayçin döneminden beri değişmeden geçerliliğini sürdüren sendika tüzüğünde, özellikle uçucu üyelerin seçime icabetini arttırmak amacıyla tüzük üzerinde önerilen düzenlemeler oy birliği kabul edildi.

Geçtiğimiz sene, Uluslararası Taşımacılık Federasyonu’nun (ITF) terör örgütü başı “Öcalan’a Özgürlük” başlığıyla başlattığı kampanyaya şiddetle karşı çıkmış ve konuya ilişkin tarafımızca bildiriler yayımlanmıştı. Üst Federasyonlardan ayrılabilmek için Genel Kurulun toplanması gerektiğinden, bu talebimiz 28.Olağan Genel Kurulda oylandı. Tüm katılımcıların kararımızı destekleyerek evet koyu kullanması neticesinde ITF ve ETF üyeliğinden ayrıldığımızı sizlere duyururuz.

Sonuçların tüm üyelerimize ve sendikal camiamıza hayırlı olmasını dileriz.